Chambres D' Hôtes

De Limburgse hoofdstad is een compacte stad met een rijke geschiedenis. Veel van de belangrijkste bezienswaardigheden liggen in, of vlakbij Chambre d' Hôte Rekko. De meeste gasten komen naar Maastricht voor zijn historische binnenstad, monumentale kerken & panden en de exclusieve winkels. Plus niet te vergeten de unieke bourgondische sfeer.

Gelegen in het Jekerkwartier kunt u genieten van de oude invloeden die deze vroegere leerlooierbuurt te bieden heeft. De leerlooierij was voor diverse onderdelen van het productieproces afhankelijk van stromend water, waarin werd voorzien door de verschillende Jekertakken in het zuiden van de middeleeuwse stad. De benamingen van de straten in dit kwartier "Grote Looiersstraat, Kleine Looiersstraat en Witmakersstraat" herinneren nog aan de ambachtelijke bedrijvigheid die er van de late Middeleeuwen tot in de 19e eeuw werd uitgeoefend.
Het vroegere leerlooierhuis is omgetoverd naar een knus en gezellig modern hotel. In het hotel kunt u her en der nog enkele verwijzingen ontdekken naar vroeger, maar indien u echt een kijkje wilt nemen in het oude leerlooiervak nemen wij u graag mee naar de kelder. Hier bevinden zich nog grote rechthoekige bakken waarin de huiden gelooid werden.